Mark en Iris in Thailand en Cambodja

Agra

Inmiddels is het voor ons bijna einde dag in Agra. We zitten nu in het restaurant van ons hotel en hebben vanochtend al uitgechecked.

Eerst zijn we naar de Taj Mahal gegaan. Slechts op iets minder dan 5 minuten lopen vanaf ons hotel. De Taj is gebouwd door een Sjah nadat zijn vrouw die hem 14 kinderen had gegeven (tijdens het laatste kind) was overleden. Omdat een van zijn zoons zo'n medelijden met zijn vader had besloot deze hem maar voor de rest van zijn leven in het Rode Fort van Agra op te sluiten. De arme Sjah heeft het voltooien van de Taj alleen uit zijn cel kunnen zien, en is er zelf nooit geweest.

De Taj is een schitterend gebouw, mooie tuin er omheen. Maar niet meer dan dat.
Na de wandeling door de tuin kon je de Taj ook in. Binnen was het minder spannend dan buiten. Je loopt eigenlijk alleen maar een rondje om het graf van de vrouw van de Sjah heen.

Hierna zijn we naar het Agra Fort gegaan. Het rode fort in Agra. Deze was in betere staat dan het rode fort in Delhi. Ook vanaf daar nog wat mooie foto's gemaakt van de Taj. Daarna nog even in het Mogul Park gezeten en nu zitten we dus in ons hotel te wachten totdat we kunnen gaan eten.

Zometeen in de nachttrein van Tundla naar Varanasi. Daar heb ik veel zin in, aangezien ik zeker weet dat het een slechte nacht wordt. Ook Iris kijkt er naar uit, aangezien ze altijd bijna bevriestdoor de airco in de trein. Morgen even opfrissen in de Ganges (we kunnen pas om 12.00 ons hotel in, en 05.00 komen we aan).

India bevalt ons tot nu toe erg goed. Het is niet echt met de andere Aziatische landen te vergelijken waar we zijn geweest. Het is hier warm, stoffig en de mensen zijn ietwat opdringerig. Toch is de sfeer goed, het eten heerijk en zijn we aan het genieten.

Groetjes Mark en Iris

annerens

Leuk om jullie avonturen zo te volgen. En ik ben zeker zeer jaloers op jullie! Nog heel veel plezier daar.

Groetjes

Kees

Lieve Iris, heb je niet gemerkt dat in de Taj Mahal een klank wel 14 seconden of meer, ik weet niet hoeveel, blijft hangen. Er is een CD van muziek op de dwarsfluit van Paul Horn, opgenomen in de Taj Mahal. Ik zou er graag een keer shakuhachi willen spelen, maar ik ben bang dat dat niet mag. Maar ik weet dat de akoestiek volmaakt is! Groetjes en kus van je pa.

gonnie De Leeuw

He fijn dat jullie he zo goed maken en genieten. Voor mij brengt het veel herinneringen boven en dat is leuk.
Trouwens wij hebben vandaag de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. Dus een klein feestje

Thea

Fijn dat jullie zo genieten. We printen alles uit voor oma

Liefs, mam

Niek

Fijn te lezen dat jullie zo genieten, nog geen regen gehad?
liefs Pa

Mark

Toevallig zojuist een plensbui op ons dak. Dat was de eerste. Nu is het weer droog.

Groetjes Mark

Iris

@Kees Ik heb hier helaas niks van gemerkt, er waren zoveel mensen binnen en er was zoveel rumoer, dat het klonk als een zwembad;) Maar dan klinkt het vast mooi als je er een instrument bespeeld.